תאריך פרסום: 9/19/2010
מה עושים המדענים כשהם קמים בבוקר? איך נחשפות תגליות מדעיות? איך נולדים פטנטים וטכנולוגיות מתקדמות? מכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע ברחובות, ומוסדות מדע וחינוך נוספים, פותחים את שעריהם לציבור הרחב ומציעים תשובות לשאלות האלה – ולשאלות רבות נוספות – בערב של פעילויות מגוונות, מחכימות ומשעשעות לכל המשפחה. הכניסה וההשתתפות בכל הפעילויות אינן כרוכות בתשלום.
אירועי "ליל המדענים", בחסות האיחוד האירופי, יתקיימו במוסדות מחקר והשכלה גבוהה ומוזיאוני מדע ברחבי הארץ ביום ב', 20 בספטמבר, החל מהשעה 17:00 ועד 22:00.
מכון דוידסון לחינוך מדעי, המאגד את הפעילויות החינוכיות של מכון ויצמן למדע מזמין את הציבור לקחת חלק בשורה ארוכה ומגוונת של פעילויות, שיתקיימו בקמפוס המכון ובערי הסביבה:
· מדעני מכון ויצמן למדע יפגשו עם הציבור וישוחחו על נושאים שונים מחזית המדע: מה בדיוק מתרחש במאיץ החלקיקים הענק בג'נבה? כיצד מפתחים תרופות חדשות? מה יש למדעני מוח לומר על שאלת הגוף והנפש? וכיצד מתפתח אדם שלם מתא בודד? כל אלה ועוד, ב-13 מפגשי "קפה מדע" - שיחות על כוס קפה ובגובה העיניים, שיתקיימו בבתי קפה, אשכולות פיס ומוסדות חינוך מאשקלון ועד תל אביב (ראו פרטים בהמשך).
· סדנאות ופעילויות מדעיות לכל המשפחה יתקיימו בגן המדע על-שם קלור, מוזיאון מדע ייחודי הפועל תחת כיפת השמים. בואו לסייר בין מתקני הגן, להתנסות באמצעים שונים לראיית לילה ולצפות בכוכבים רחוקים. בנוסף, תתקיים פעילות מיוחדת בנושא מים ב"אקו-ספירה" – המתחם האקולוגי הייחודי שבגן המדע. מומלץ מגיל 5 ומעלה.
· סיורים מודרכים יתקיימו במעבדות מחקר ובחדרי תצוגה ברחבי הקמפוס. בואו לראות את "המטוטלת של פוקו" המוכיחה כי כדור הארץ אכן מסתובב, לצפות בחלבונים תלת-ממדיים בתיאטרון המולקולרי, ולגלות כיצד פועלים מאיץ חלקיקים, מיקרוסקופ אלקטרונים, ומכשיר fMRI להדמיה תפקודית של המוח. הסיורים יתקיימו בין השעות 22:00-17:00, מדי 30 דקות. מומלץ מגיל 12 ומעלה.
רשימת מפגשי "קפה מדע" – שיחות עם מדענים באווירת בית קפה (החל מהשעה 20:30):
- המרכז למצוינות באשקלון – השתלת תאי גזע של מערכת הדם: האם מצאנו את השתלת העל? (יקי אידלשטיין)
- המרכז להשכלת מבוגרים באשדוד – "סליחה, איך אמרת שקוראים לך?": על זיכרון ושיכחה (אייל כהן)
- מתנ"ס מזכרת בתיה – המוח הזוכר: בין זיכרון לבדיה (אבי מנדלסון)
- קפטרית מכון דוידסון, רחובות – קוד החיים (ד"ר ליאת אמיר זילברשטיין)
- בית ויצמן במכון ויצמן למדע, רחובות – חלבון פלאורוסצנטי ירוק (ד"ר יוסי מחלוף)
- חווידע טבע בת-ים – מהפכת הגנום: כיצד מתפתח אדם שלם מתא בודד (גיל הורנונג)
- יקב כרמי יוסף – ריח, זיכרון ומה שביניהם (יערה ישורון)
- בית גיל הזהב בבאר יעקב – אסטרטגיות לפיתוח תרופות חדשות (ד"ר בלה גרויסמן)
- אשכול פיס רמלה – המוח הרגשי: מה בין מוח לרגש (אורי נילי)
- המרכז הרב-תחומי במודיעין – מהסביבה לכוס ובחזרה: הסיפור של זיהום המים (ד"ר ישי דרור)
- אשכול פיס בראשון לציון – גבולות המיזעור ופתרון ההרכבה העצמית (טוהר ירדן)
- אשכול פיס "קציר" בחולון – מאיץ הענק בז'נבה וסודות היקום שלנו (ד"ר גלעד פרז)
- חמד"ע תל-אביב – אז מי שם בפנים? חקר המוח ושאלת הגוף/נפש (ליאור נוי וסון פרמינגר)
אירועי"ליל המדענים" מתקיימים זו השנה החמישית, בשיתוף עם האיחוד האירופי, בתיאום משרד המדע, התרבות והספורט ובהשתתפות מוסדות מדע וחינוך בישראל, ובהם משרד המדע, התרבות והספורט, מכון ויצמן, מכון דוידסון לחינוך מדעי, המרכז הטכנולוגי מיג"ל בגליל העליון, האוניברסיטה העברית בירושלים, מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד, ירושלים, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל, מדעטק - המוזיאון למדע, טכנולוגיה וחלל בחיפה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון ואוניברסיטת בר אילן.
פרטים נוספים ותוכנית מלאה של האירועים במכון ויצמן למדע ניתן למצוא באתר האינטרנט –
|