תאריך פרסום: 7/7/2009
תמיד חלמת להיות תקליטן ? להיות זה שמאחורי הקלעים, המפעיל את המסיבה וגורם לכולם לרקוד , להשתולל ולקפוץ באויר?במאמר זה, אביא את הנקודות החשובות ביותר והדגשים שצריכים לשים לב אליהם.
נתחיל בערכת התקליטן.
ערכת התקליטן הבסיסית כוללת שני מכשירי קומפקט דיסק ומיקסר.תפקידו של המיקסר, כשמו, הוא ליצור מיקס (mix ) בין שיר אחד לאחר.קומפקט אחד מנגן שיר כשבקומפקט השני – מכוון השיר הבא וממתין לרגע הנכון.
דבר נוסף שצריך זה אוזניות. ההמלצה שלי בנושא הן אוזניות שאוטמות היטב את האוזניים כך שאין חדירה של רעשי רקע מבחוץ(דבר שיכול להפריע לתקליטן בעבודתו) והשיר נשמע היטב.
דבר חשוב לא פחות הוא המארז של המכשירים (הקומפקטים והמיקסר).
ישנם כמה חברות גדולות לבניית מארזים ועדיף להשקיע קצת יותר ולקבל מארז איכותי שיגן על המכשירים היקרים בצורה הטובה ביותר.
תקליטן טוב הוא תקליטן ששולט בכל סגנונות המוסיקה הקיימים ויודע לזרום עם הקהל ,לחוש ולהרגיש אותו לאורך כל הערב.דבר זה דורש מהתקליטן המתחיל להגיע לאירועים רבים של תקליטנים עם ידע ונסיון עשירופשוט להקשיב , לרשום ולקלוט את כל מה שהתקליטן מעביר (מוסיקה, הנחייה,מעבר בין סגנונות שונים וכו'.)
אפשרות נוספת היא לחבור לתקליטן וותיק ופשוט להציע עזרה בסחיבת ציוד או כל דבר אחר, ובלבד שתהיה האפשרות ללמוד ממנו (אפשר להרוג שתי ציפורים במכה-גם להרוויח כסף וגםידע).
תקליטנים רבים עברו לאחרונה לעבודה עם מחשב.
האמת- נוח מאד, אבל עליה וקוץ בה.המחשב לא מהווה תחליף למיכשור "הישן" – הקומפקטים והמיקסר.השיטה הנכונה לעבוד עם מחשב היא חיבורו באמצעות שני כבלים usb למכשירי קומפקט דיסקמתקדמים כדוגמת ה cdj 400 של חברת pioneer .
תוכלו לעבוד עם הקומפקטים כשלמעשה העבודה היא ללא דיסקים. הקומפקטים מקבלים את חומר
ההשמעה ישירות מהמחשב.
במקרה של תקלה חלילה – מנותקים הכבלים מהקומפקטים והקומפקט חוזר למצב הקודם של ניגון דיסקים.
ישנן תוכנות רבות שהתקליטן יכול לעבוד עימן בעבודה עם מחשב ועל התקליטן לבחור בתוכנה הנוחה
והמתאימה לו, מכל הבחינות.
תודה לצחי מלונה די ג'יי על המאמר
גולשי אתר נס ציונה יהנו מהנחה של 10% על שירותי התקליטנות של לונה
טלפון: 0549376377
077-2512514 |