תאריך פרסום: 3/26/2009
השף סהר רפאל מכין אתכם לאירוח בחופשת פסח עם מבחר מתכונים קלים להכנה, טעימים ומזינים. בתפריט:פלאפל טלה, גלילות חציל ולביבות כרישה. הוא אפילו הסכים לחשוף כמה סודות מקצועיים של מתכונים מיוחדים לפסח.
פלאפל טלה ( 5 מנות)
מצרכים:
300 ג' בשר טלה קצוץ.
500 ג' חומוס ספרדי.
צרור פטרוזיליה.
כף מלח.
כפית פלפל שחור גרוס.
כפית כמון.
2 כפיות שום.
אופן ההכנה:
· משרים את החומוס לילה שלם במים, טוחנים את גרגרי החומוס במטחנת בשר. מוסיפים את בשר הטלה ושאר המרכיבים, מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך 1/2 שעה.
· יוצרים מהבלילה קבבונים ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה.
· ניתן להגיש על מצות ובליווי טחינה.
גלילות חציל (4 מנות)
מצרכים:
2 חצילים פרוסים לאורך, דק ככל האפשר.
300 ג' בולונז.
50 ג' צנוברים קלויים.
1 כף פטרוזיליה קצוצה.
1 כף בזיליקום קצוץ.
200 סמ"ק רוטב עגבניות בסיס (נפוליטנה).
אופן ההכנה:
· צולים את החציל על הגריל/ בתנור (220 מעלות למשך 20 דקות) ומניחים אותו בצד להתקרר.
· מגלגלים את הבשר בתוך פרוסות החציל ושומרים בקירור.
אופן ההגשה:
מניחים בכלי חסין אש מעט רוטב עגבניות ומעל את הגלילות.
מפזרים מעל את תערובת עשבי התיבול והצנוברים.
אופים כ – 8 דקות ב – 180 מעלות.
לביבות כרישה (4 מנות)
מצרכים:
300 ג' בטטה מקולפת פרוסה בעובי של 2 ס"מ.
150 ג' תפו"א מקולף ופרוס בעובי של 2 ס"מ.
100 ג' כרישה קצוצה.
2 כפות קמח.
2 ביצים.
כפית מלח.
כפית פלפל.
כפית טימין קצוץ.
1/2 כפית אגוז מוסקט.
לציפוי: פירורי קמח מצה.
אופן ההכנה:
· אופים יחד את תפו"א ובטטה בחום של 200 מעלות רבע שעה עם כיסוי.
· לאחר מכן מורידים את הכיסוי ואופים כ – 20 דקות נוספות באותו החום.
· מועכים למחית.
· מאדים את הכרישה עם שמן הזית יחד עם כל התבלינים.
· מאחדים את הכרישה, תפו"א והבטטה, מוסיפים את הביצים ואת הקמח ומגלגלים ללביבות במשקל 50 ג' (בגודל כף יד).
· מצפים בביצה ובפירורי קמח מצה ומטגנים בשמן עמוק.
"כדיתא" (מסעדה כשרה)
טלפון 1700-55-58-56 שעות פתיחה: א'-ה' 09:00-24:00 ,
ו' 09:00 עד שעה לפני כניסת השבת, מוצ"ש - משעה אחרי צאת השבת ועד חצות. |