מסעדת טוקוטפיה, גם טעימה וגם כשרה
תאריך פרסום: 9/26/2007
מסעדת טוקטפיה המקומית בבעלותו וניהולו של קובי דלל זכתה לתשבוחות רבות מפי מבקרים יודעי דבר. מסעדת השף הכשרה היא בשורה נהדרת לציבור הבליינים שומרי המסורת שמסעדות הגורמה נוטות להתעלם מקיומם.
כך כותב אחד המבקרים יאיר אלטמן מעכבר העיר: "את פנינו קיבלה מלצרית אדיבה ומקצועית שפרטה באוזנינו את מבחר הקוקטיילים במחיר של 32 שקלים האחד. כבר בשלב זה זכיתי לחיוך של שביעות רצון מאמי (וזה לא עניין של מה בכך). ויתרנו על הקוקטיילים והלכנו על יין החודש, "תרשיש". היין היה נחמד, דומה קצת למרלו ובעל טאנינים רכים, אבל לא מצדיק את המחיר.
בטוקופיה מגישים עסקיות גם בערב, במחיר המנה העיקרית. הנע בין 72 ל-129 שקלים. בשעות הערב כוללת הארוחה מנת פתיחה, ראשונה ועיקרית ואילו בצהריים מצטרפות למנות גם כוסות שתייה חמה וקרה.
ראשונה להילולים הייתה פוקצ'ה טרייה ולוהטת ולצידה מטבל איולי בחריפות חרדלית וקוקטייל זיתים שכזה לשבחים מצד אמי. בלוטות הטעם גורו, התיאבון נפתח ויכלנו לעבור למנות הראשונות, פטה כבדים וקרפצ'יו. הפטה הגיע מקושט בשמן פטרוזיליה וסילאן בתוספת קופיטורת בצל ועלי בייבי, מנה מצויינת עם טעמים חזקים ומרקם קטיפתי. הקרפצ'יו, שהגיע מזוגג בשמן זית ולימון ובליווי קונפי שום, היה טעים, אך נחתך לפרוסות עבות מדי.
עיקריות: התפריט בנוי בעיקר מנתחים של פילה ואנטריקוט בגדלים שונים, שגם זכו להמלצות חמות מצד המלצרית. אמא בחרה בפילה מיניון ברוטב ציר בקר ויין אדום ואילו אני רציתי לראות איך עושים שם המבורגר.
הפילה הגיע בטבעות עשירות, רכות ואדמדמות של בשר מהרמה הגבוהה ביותר. ברוטב הסמיך הורגשו יותר טעמי מח העצם וציר הבקר וטעם היין אבד. תוספת הפירה אכזבה בטעם סתמי ומרקם אבקתי מעט, אבל עדיין מדובר במנת פילה מוצלחת, שבהחלט מעמידה את הטוענים שבשר כשר לא יכול להיות איכותי על טעותם.
ההמבורגר שהזמנתי אני הוגש מדיום וול ולא מדיום, אבל למרות הטעות טעמו היה נפלא. שוב היה שימוש בבשר איכותי, שנחתך גס והוגש יפה על מצע פוקאצ'ה לצד צימיצו'רי ביתי ומענג. אולם גם במנה הזאת אכזבו התוספות, שכן הפוקצ'ה וההום פרייז בילו זמן רב מדי בתנור, מה שהפך אותם ליבשים.
שבעים למדי עברנו לאתגר הגדול ביותר העומד בפני מסעדה כשרה, הקינוחים. שם פגשנו בקינוח מנצח, האפוגאטו. זוג כדורי סורבה קוקוס בעיטור פלרוני שוקולד בלגי משובח לצד אספרסו טרי. הסורבה היה הטוב ביותר שטעמתי, במרקם קטיפתי ובטעם עדין. השוקולד הבלגי המריר והחזק תוגבר בעטיפת קקאו דקה והמילה "פרווה" לא עברה כלל במחשבותינו. ואין הוכחה טובה מזו למסעדה כשרה וטובה".
מאת: יאיר אלטמן - עכבר העיר און ליין. לכתבה המלאה לחצו כאן |