בדיקות למוצרים שעברו הנדסה גנטית
תאריך פרסום: 8/30/2007
בתקופה האחרונה צצות להן הרבה טכניקות שמסייעות לשמור עלינו, הצרכנים, "בקטוכם" נס ציונה בפעולה.
בשנים האחרונות הופיעו פרסומים שליליים בהקשר של מוצרים שמכילים מרכיבים שעברו הנדסה גנטית. לכן, גורמים רבים בתעשייה ובשיווק מעוניינים לבדוק ולוודא אם מוצרים כלשהם מכילים מרכיבים שעברו הנדסה גנטית.
מעבדת "בקטוכם", בנס ציונה החלה בביצוע בדיקות המאפשרות זיהוי מוצרים שעברו הנדסה גנטית. השיטה, אשר פותחה על ידי ד"ר אבי טל, מבוססת על זיהוי מקטע ד.נ.א של צמחים שעברו הנדסה גנטית ואינו נמצא בצמחים טבעיים. השיטה מאפשרת בדיקת מוצרים המכילים סויה, תירס ומוצרי מזון מעובדים ברמות שונות.
הבדיקה תאפשר ליצרנים ישראלים וליצואנים שמעונינים לסמן את מוצריהם
ב- non – GMO(מוצר שאינו מכיל מרכיבים שעברו הנדסה גנטית) לעשות זאת בלי חשש להטעיית צרכנים בארץ ובחו"ל ולהציג את האישור בפני הלקוחות.
מספר מדינות ורשתות שיווק בעיקר באירופה תובעות ממי שמשווקים אליהן להבטיח שמוצריהם לא יכילו מרכיבים שעברו הנדסה גנטית. הרגישות בעניין גדולה וטעות בנושא זה עלולה לגרום לאובדן אמון ופגיעה בלתי הפיכה בקשר עם הלקוחות.
מעבדת "בקטוכם" עוסקת בבדיקות של מזון, תוצרת חקלאית, קרקע, מים, גזים, פתולוגיה וטרינרית ועוד.
אתר מעבדת "בקטוכם": www.bactochem.co.il
|