עודכן בתאריך: 5/1/2008
להלן אחת התגובות המעניינות בפורום של נס ציונה על טענות אלו: http://www.08news.com/08news/forum125/forum_posts.asp?TID=3150&PN=1
שבו: "הקמתי גן בשכונת לב המושבה, גן ירוק שצוין במיוחד בעיתון מעריב כגן ירוק יחיד במינו שמהווה מודל ארצי. יש לנו בכלל בנס ציונה בחצי השנה האחרונה המון מזל. הייתה לנו זכייה מעולה בגבעות הכורכר כאשר 13 שנה עו"ד ברוש ניהל לנו כאן את המשפט מול בעלי הקרקעות. הירוקים ויתרו על מחצית מהשטח ואילו אני התעקשתי על כל השטח, התנגדתי לפשרה עם בעלי הקרקעות ונתתי גיבוי מלא לירוק.
דבר שני שרשום על שמי זה הדחייה של האיחוד עם רחובות. שר הפנים מאיר שיטרית אמר שיטפל בזה אחרי הבחירות ואני אומר עברתי 11 שרי פנים ואני אעבור 12 , נחיה ונראה. התאגדתי עם עוד ראשי ערים וח"כים, עשינו החתמות ובגלל החוק שגיבש פרופ' אבישי ברוורמן נגד שר הפנים, שר הפנים ויתר על העניין. אנחנו הולכים להיערך נגד האיחוד בפעמים הבאות. יכולנו להיעלם כעיר והגענו היום לתוצאה טובה.
התמ"מ 36 על השטחים המטרופולינים, נקבע כאדמת גן לאומי, אדמה חקלאית. בעלי האדמות יקבלו פיצויים של 25 מיליון דולר ומה שנשאר ילך לאיחוד וחלוקה, זאת אומרת הוספת מאות יחידות דיור בעיר לבנייה. אם היינו מפסידים במשפט היינו נותנים להם פי 10 ממה שהם קיבלו, כלומר 250 מיליון דולר. אני נגד בנייה לא מבוקרת. אם הייתי בונה לא בצורה מבוקרת היו לי כאן 100 אלף תושבים, היום בקושי יש לנו כאן 33 אלף תושבים.
אני מקווה שהמינהל יוותר על הזכויות שלו ויפצה את בעלי הקרקעות, אנחנו שילמנו פחות. בעניין שמירת הגבעות כיום אין לי שליטה על הג'יפים, עד לתוכניות האיחוד וחלוקה והכרזה על השטח כגן לאומי, אני לא יכול לטפל בקרקע, הקרקע היא פרטית.
עשיתי כאן עבודה אינטנסיבית בתחום החינוך והתשתיות יחד עם הנהלת העיר, מנהלי האגפים ועובדי העירייה. קיבלנו כל פרס שהיה, מבחינתי העובדים והמנהלים קיבלו את הפרס ואני מודה להם."
בעניין אישור הקמת תאגיד המים:
הגזבר גידי טביב: חוק תאגידי מים וביוב מחייב את הרשות להקמת תאגיד. היום לפי הנחיות חוזר מנכ"ל משרד הפנים קיימת חובה להקים תאגיד פלוס סנקציות שקובעות בין השאר שעיר אחרת תנהל חד צדדית את המים שלנו. העירייה היא הבעלים של התאגיד שהוא חברה עיסקית.
חבר המועצה איציק הפנר מעיר: החברה העירונית נועדה לשפר, לייעל ולחסוך. מה ההיגיון לפי החוק המסתתר כאן?
היועצת המשפטית עו"ד שולמית מנדלמן: פנינו למשרד הפנים ולמינהל המים ואמרנו שהקמת התאגיד לא תקדם את המטרות, אבל יש חוק. המטרה בתאגיד זה ייעול השירות והכנסות וכן גיוס הון להשקעות, ניהול עיסקי מקצועי ויעיל. הצגנו להם את המצב כיום בעירייה כאשר 95 אחוז מהתשתיות הוחלפו על ידינו, וכן נעשית על ידינו גבייה יעלה של מים וארנונה. בסך הכל הגענו מטרות הללו.
הפנר: זה יחסוך לעיר?
שבו: לא! החוק מחייב אותנו, אם לא היה חוק לא היינו מקיימים אותו.
עו"ד ברוש מעיר: החוק קובע את התאגיד כמשק סגור.
שבו: המלחמה שלנו היא להקים תאגיד עצמאי משלנו ולא יחד עם ראשון ורחובות. החוק קובע כיום קווארום של 250 אלף תושבים לתאגיד, זאת אומרת שלנו יהיה נציג אחד בדירקטוריון, זה יוצר לנו בעיה קשה בנושא. עוד בעיה היא שהכסף הוא לא צבוע ויכול להגיע למקומות שונים.
מצב המאזן התקציבי בעיר.
טביב: יש לנו עודף של 2 מיליון שקל בתקציב.
שבו: לקראת המאבק באיחוד הוצאנו מיליון שקל, 6,000 שקל לעו"ד ולא ביטלנו את ההזמנה, גם לחברה שהכינה את הנתונים יש התחייבות של 74 אלף שקל. כעת אני מוציא 600 אלף שקל לאירועי יום העצמאות, 60 למדינה, עצים וגנים ציבוריים.
חבר המועצה רמי יהב מעיר: לפי דעתי לא צריך את העבודה בכלל.
מנדלמן: יש כאן וועדה של מומחים לתכנון, שמאים וכלכלנים של אורבניקס.
שבו: המטרה היא שנהיה מוכנים ושלא נופתע בפעם הבאה. שילמנו בגלל שכל ביטול היה מחייב אותנו בקנס של 50 אלף שקל הפרת חוזה.
יהב: אם יש כסף הוא צריך לחזור לקופה. איפה הכסף? יש 100 אלף שקל, 20 אלף שקל צריכים לחזור לקופה.
שבו: העברנו מסעיף לסעיף.
רומנו: ההחלטה להעביר תהיה בכלל בוועדת הכספים.
הקצאת כספים לעמותות.
הפנר מקשה: יש סעיף שאומר עמותות למען הציבור בהקצבות. אני מתנגד להקצות לכוללים תקציבים, זה לא טובת הציבור.
מנכ"ל העירייה עמיקם נגר: זה נכנס לחוק עמותות ומלכ"ר, יש בזה חוק ארצי ואתם חברי המועצה מאשרים את התבחינים.
תיקונים לארנונה.
חברת המועצה מאור קשלס מציעה: לגבי חיוב גורף על פרסומות בעסקים המופנה נגד בעל העסק וכן לגבי החלת חיוב לקבלנים על הגדרות במדידה.
שבו: מקבל את ההצעה, בעל הנכס חייב לתת אישור, אם אתה מטיל עליו אחריות על פרסומות כדי שלא יבוא מישהו וישים סתם על הנכס פרסומות. דבר שני אני מקבל את עניין חישוב הגדר לבעל הנכס, אני בעד להכניס את זה לתקנות.
מאת: חדשות השפלה
ואני אומר שעם כל הכבוד למה שיוסי שבו עושה בשביל העיר, כל ההשקעה בירוק שבעיר לא תעזור אם הבנייה כאן לא תיפסק ושכונות חדשות יצוצו כל כמה חודשים במקום לבנות באזורי מגורים קיימים. יותר שכונות=יותר תושבים=יותר מכוניות=יותר זיהום. התשתיות בנס-ציונה לא יכולות לעמוד באוכלוסיה של 50,000 פלוס תושבים כפי שיוסי שבו מתכנן שיהיו פה.
|