המסעדות המובילות באזור הדרום נערכות עם מבחר מנות מיוחדות
עודכן בתאריך: 1/16/2008
מיט-בול הנודעת במתחם ראשון לציון תפנק את הסועדים
מיט בול צמחוני, סלט ירוק בעיטור פירות יבשים - תאנים, שזיפים משמשים ושלל אגוזים לתוספת קראנצ'יות למנה
קינוח על טהרת הפירות היבשים - ט"ו בשבט פרנץ'-טוסט - פרנץ' טוסט מתוק ופריך בעיטור קרפצ'ו אננס ופירות יבשים.
"מיט-בול" רח' משה בקר 11 - אזור תעשייה ישן, ראשון לציון. טל': 03-9646468
מנות גורמה מרוקאיות ברוח החג במסעדות "אורו" במושב גאליה ובראשון לציון
המסעדה תציע חגיגת ספיישלים עם המון פירות טריים ויבשים בטאצ' מרוקאי מקורי:
סיגר פסטייה - רול פריך במלית נתחי פרגיות, אגוזים, שקדים וצימוקים בעידון קינמון, הל וג'ינג'ר על ריבת עגבניות שרי (44 ₪)
סימפוניה לטלה - צלע טלה צרובה בגריל בשילוב קבב טלב ותאנים ממולאות בבשר טלה קצוץ, מונחים על פירה שורשים עונתי וירקות צלויים (89 ₪)
טאג'ין עגל וחצילים - גלילי חציל במילוי בשר עגל קצוץ עם שקדים קלויים ופטרוזיליה על מצע תפודים וסלסת עגבניות חמה (56 ₪)
ORO רחוב משה בקר 16, מתחם הבילויים של ראשון לציון טל': 03-9507085
ORO בכניסה למושב גאליה (בסמוך לתחנת דלק אלון) להזמנות 08-9316617
מסעדת "כרמים" הפסטורלית במושב סגולה (בסמוך לצומת קסטינה)
פריחת האפרסק הינה כשמלה העוטפת את עצי הפרי לאחר חורף קר ומסמלת את תחילתה של מסורת הנטיעות ב"כרמים". ילדי גן אילן הסמוך מגיעים כמידי שנה לחגיגת "נטיעות וסוכריות". בעת חפירת השוחות בגינת המסעדה, מגלים בתוכן הזאטוטים הפתעות מתוקות שהופכות את חווית הנטיעה לחגיגה טעימה ועליזה.
השנה תיוחד נטיעת החג של ילדי מחזור תשס"ח לצמחי התבלין בהם נעשה שימוש נרחב במטבח המסעדה. שף המסעדה סהר רפאל ידריך את ילדי גן אילן בנוגע לשימושים השונים של מגוון התבלינים שיישתלו בגינת המסעדה וידריך אותם היכן לשתול כל אחד ואחד מהם, מי מביניהם אוהב שמש מלאה, מי מעדיף צל וכן הלאה. רשימת התבלינים מונה בין היתר- טימין, זעתר, מרווה, נענע, בזיליקום, אורגנו ועוד.
ספיישלים שיוגשו במסעדה:
מנת פתיחה: לחם הבית הנאפה במקום במילוי צימוקים ואגוזים בלווי מטבלי ט"ו בשבט. (18 ₪)
מנות ראשונות: מאפה מרקש: עלה פילו במילוי גבינת גאודה ומחית חרובים ברוטב סילאן מעמק הירדן (34 ₪); דבלת רבאט: תאנים ממולאות בבשר טלה וצנוברים בתיבול מסורתי (32 ₪); טנזיה פס: עלה סיגר ממולא בפרגית צעירה , פירות יבשים ותבלינים ארומטיים מגינת המסעדה (36 ₪).
מנות עיקריות:צלעות אגאדיר:ספייריבס עגל חלב, קוסקוס צפון אפריקני ופירות יבשים (92 ₪); קבב קזבלנקה:קבב כבש בתיבול מערב הסהרה בליווי דלעת וצימוקים (75 ₪).
קינוח: בלוז' - עוגת סולת אגוזים ושקדים (22 ₪)
8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (ציר 4) טל: 08-8505859
מסעדת מומה באשדוד תציע מנות מיוחדת ברוח החג:
פרגיות ותמרים - נתחי פרגיות עסיסיים צלויים בגריל ברוטב סילאן ויין אדום בשילוב תמרים רכים בניחוח אניס ותפודים קראנץ' (56 ₪)
קדאיף פירות יער - מאפה קדאיף במלית קרם פטיסייר פירות יער אדומים בזיגוג סוכר וניל (29 ₪)
ביסטרו-מומה רח' ז'בוטינסקי 43, אשדוד, טל': 08-8520200, פקס: 08-8522291
"נתנאל" גורמה בכפר- מתחם של מסעדה חלבית ובשרית במיקום פסטורלי כמו כפר קטן בטוסקנה מציע
ספיישלים (במסעדה הבשרית):
פטה כבדים - ממרח כבדי עוף עדין בניחוח אווז, מונחים על צנימי בריוש צרפתי וריבת תאנים (37 ₪)
אנטריקוט בורדולז - נתח אנטריקוט עסיסי צלוי בגריל מונח על קרם תפוחי אדמה, מח עצם אפוי, רוטב תאנים ויין בשילוב קונפי בצלצלי שאלוט (99 ₪)
ספיישלים (במסעדה החלבית):
סיגר אגוזים - ממולא באגוזי קשיו, מלך, לוז, צימוקים, ג'ינג'ר ונענע ברוטב פירות יער
(32 ₪)
וופל בלגי אפוי על המקום בשילוב גלידה ביתית, פירות טריים וקצפת בעידון מייפל
ואגוזי מלך גרוסים (34 ₪)
מושב סגולה 17 - בין צומת קסטינה לצומת פלוגות טלפון: 08-8609999
|