עודכן בתאריך: 8/13/2020
פנלים מבודדים הם מערכת בנייה בעלת ביצועים גבוהים עבור מבני מגורים ומבנים מסחריים. הפנלים מורכבים מליבת קצף מבודדת שנמצאת בין שני משטחים מבניים, והם מיוצרים בתנאים מבוקרים במפעל. ניתן לייצר פנלים מבודדים כך שיתאימו כמעט לכל עיצוב. התוצאה היא מערכת בנייה שהיא חזקה ביותר, חסכונית באנרגיה ונותנת תמורה מלאה עבור ההשקעה. בנייה עם פנלים מבודדים תחסוך לכם זמן, כסף ועבודה.
האם פנלים מבודדים יקרים יותר מפנלים רגילים?
בנייה עם פנלים מבודדים בדרך כלל עולה בערך כמו בנייה רגילה כשלוקחים בחשבון את החיסכון בעבודה קשה כתוצאה מקיצור זמן הבנייה באתר. חיסכון נוסף מתרחש כשנדרשות מערכות חימום וקירור קטנות יותר בבנייה עם פנלים מבודדים.
פנלים מבודדים לעומת פנלים רגילים
שימוש בפנלים מבודדים מציע אלטרנטיבה חסכונית באנרגיה ביחס לבנייה הקונבנציונאלית. בשנים האחרונות, הפופולריות של פנלים מבודדים הולכת וגוברת ככל שקבלנים שואפים לספק מוצרים עמידים יותר, ובוחרים להשתמש בשיטות בנייה ירוקות שטובות יותר לסביבה וגם עוזרות לצמצם עלויות חשמל.
סוגי פנלים מבודדים
החומר שממנו מייצרים את לוח הקצף הנוקשה בפנלים המבודדים עשוי בדרך כלל מפוליסוציאנוראט (נגזרת של פוליאוריתן) או קלקר מורחב. הלוח הפנימי עשוי לפעמים גם מקש מבודד דחוס, אך שיטה זו פחות נפוצה.
בעוד שפנלים מבודדים עם ליבות קש נחשבים לאופציה הידידותית ביותר לסביבה בשל היותם עשויים מקש חקלאי שמתחדש וניתן למחזור, הם גם מספקים פחות בידוד והם כבדים יותר מהפנלים המבודדים שעשויים מחומרים אחרים שהוזכרו לעיל.
חשוב לזכור כי לא כל הפנלים זהים. יש כאלה שנותנים ערך גבוה יותר. ההמלצה הרווחת היא על קלקר מיובש בכבשן, מכיוון שהלחות שמוסרת הופכת אותו לחומר בידוד יציב יותר.
יתרונות של פנלים מבודדים
בנייה עם פנלים מבודדים מציגה מספר יתרונות על פני שיטות בנייה קונבנציונאליות, כולל יעילות אנרגיה מוגברת, הפחתת האפשרות לנזק מבני ושחיקה לאורך זמן וכן הפחתת עלויות. פנלים מבודדים חוסכים אנרגיה על ידי הפחתת אובדן החום האופייני לבנייה הרגילה, כמו גם על ידי הפחתת נזילות אוויר. בתים ומבנים מסחריים שנבנו עם קירות של פנלים מבודדים חוסכים 25% בהוצאות על אנרגיה. כאשר הקומות והגגות נבנים באמצעות פנלים מבודדים, החיסכון גדל באופן אקספוננציאלי. תוחלת החיים של פנלים מבודדים היא 50 שנה ומעלה. הבנייה הצמודה של הפנלים האלה מבטלת למעשה את האפשרות של עובש מבחוץ ועיוותים בקירות. פנלים מבודדים יכולים גם להקל על העבודות הנדרשות לאחר השלמת הבנייה: לדוגמה, הם מבטלים את הצורך למצוא פתרונות נוספים לפני התקנת ציפוי או קיר גבס.
למרות היתרונות האלה, עלות הפנלים המבודדים עשויה להוות גורם שמרתיע את השימוש בהם, פשוט כי הם בדרך כלל יקרים יותר מהחומרים המשמשים לבנייה קונבנציונאלית. עם זאת, בעוד שהעלות הראשונית של הפנלים המבודדים גבוהה יותר מעלויות החומר עבור חומרי בניין קונבנציונאליים, אם לוקחים בחשבון דברים כמו הפחתת הפסולת, עלייה בקצב הבנייה באתר ועלויות העבודה המופחתות, העלות הכוללת כמעט זהה או לפעמים נמוכה מעלות הבנייה הקונבנציונאלית. מדובר בחיסכון אדיר וזה קורה כבר בחודש הראשון שאתם נכנסים לבית, ולאחר מכן החיסכון ממשיך לאורך כל חיי המשכנתא שלכם. בשל העובדה כי פנלים מבודדים קלים יותר במשקלם ונוחים מאוד להרכבה, השימוש בהם מגביר משמעותית את התפוקה. פנלים מבודדים יכולים להפחית את עבודת הבנייה בכ-55%. עלויות העבודה מופחתות גם מכיוון שפחות עובדים נדרשים להקמת מבנה שכולל שימוש בפנלים מבודדים.
עכשיו כשאתם יודעים קצת יותר על פנלים מבודדים, תוכלו לעשות את הבחירה המושכלת כשאתם מתכוונים לבנות את בית החלומות שלכם.
|