נס ציונה - הפורטל
נס ציונה אודותינו חדשות כתבות עסקים לוחות ארועים חוגים פורום יצירת קשר
קטגוריה:  תחום:  טקסט חופשי:   
יום שני, כ"א ניסן תשפ"ד, 29 אפריל 2024, 12:12   הוסף למועדפים הפוך לדף הבית
שם משתמש / אימייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
כניסה לבעל עסק

הזינו את כתובת האימייל שלכם לקבלת עידכונים שוטפים,הפתעות ומבצעים

חדשות נס-ציונה אירועים ופעילויות ספורט חברה וקהילה
תרבות ופנאי עסקים מקומיים כתבות הגולשים שונות ומבצעים

מתכונים מיוחדים לפסח

כתב/ת: מערכת האתר

עודכן בתאריך: 3/26/2009
השף סהר רפאל מכין אתכם לאירוח בחופשת פסח עם מבחר מתכונים קלים להכנה, טעימים ומזינים. בתפריט:פלאפל טלה, גלילות חציל ולביבות כרישה. הוא אפילו הסכים לחשוף כמה סודות מקצועיים של מתכונים מיוחדים לפסח.
 
 פלאפל טלה ( 5 מנות)

מצרכים:

300 ג' בשר טלה קצוץ.

500 ג' חומוס ספרדי.

צרור פטרוזיליה.

כף מלח.

כפית פלפל שחור גרוס.

כפית כמון.

2 כפיות שום.

 

אופן ההכנה:

·       משרים את החומוס לילה שלם במים, טוחנים את גרגרי החומוס במטחנת בשר. מוסיפים את בשר הטלה ושאר המרכיבים, מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך 1/2 שעה.

·       יוצרים מהבלילה קבבונים ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה.

·       ניתן להגיש על מצות ובליווי טחינה.

 

גלילות חציל (4 מנות)

מצרכים:

2 חצילים פרוסים לאורך, דק ככל האפשר.

300 ג' בולונז.

50 ג' צנוברים קלויים.

1 כף פטרוזיליה קצוצה.

1 כף בזיליקום קצוץ.

200 סמ"ק רוטב עגבניות בסיס (נפוליטנה).

 

אופן ההכנה:

·       צולים את החציל על הגריל/ בתנור (220 מעלות למשך 20 דקות) ומניחים אותו בצד להתקרר.

·       מגלגלים את הבשר בתוך פרוסות החציל ושומרים בקירור.

 

אופן ההגשה:

מניחים בכלי חסין אש מעט רוטב עגבניות ומעל את הגלילות.

מפזרים מעל את תערובת עשבי התיבול והצנוברים.

אופים כ – 8 דקות ב – 180 מעלות.

                                                                                      

לביבות כרישה (4 מנות)

מצרכים:

300 ג' בטטה מקולפת פרוסה בעובי של  2 ס"מ.

150 ג' תפו"א מקולף ופרוס בעובי של 2 ס"מ.

100 ג' כרישה קצוצה.

2 כפות קמח.

2 ביצים.

כפית מלח.

כפית פלפל.

כפית טימין קצוץ.

1/2 כפית אגוז מוסקט.

לציפוי: פירורי קמח מצה.

 

אופן ההכנה:

·       אופים יחד את תפו"א ובטטה בחום של 200 מעלות רבע שעה עם כיסוי.

·       לאחר מכן מורידים את הכיסוי ואופים כ – 20 דקות נוספות באותו החום.

·       מועכים למחית.

·       מאדים את הכרישה עם שמן הזית יחד עם כל התבלינים.

·       מאחדים את הכרישה, תפו"א והבטטה, מוסיפים את הביצים ואת הקמח ומגלגלים ללביבות במשקל 50 ג' (בגודל כף יד).

·       מצפים בביצה  ובפירורי קמח מצה ומטגנים בשמן עמוק.

 

"כדיתא" (מסעדה כשרה)

טלפון 1700-55-58-56 שעות פתיחה: א'-ה' 09:00-24:00 ,

ו' 09:00 עד שעה לפני כניסת השבת, מוצ"ש - משעה אחרי צאת השבת ועד חצות.

   
בניית אתרים  | חנות וירטואלית  | לימודים בנס ציונה  | יחסי ציבור  | יעוץ משפטי בחינם  | חברת קידום אתרים בגוגל
  תוצאות חיפוש מתוך האתר נס-ציונה www.ness-ziona.co.il
נבנה על ידי EKDESIGN

 © כל הזכויות שמורות לאתר נס-ציונה, חברת אי.קיי.דיזיין בניית אתרי הכרויות ו קידום אתרים.   הזכויות לחלק מהתכנים, לתקצירי התכנים ולתמונות המופיעים באתר שייכים לבעליהם החוקיים וביניהם: וואלה, נענע, YNET, NRG, ספורט 5, גלובס, The Marker, תפוז, הארץ Online, עכבר העיר, rest, ועוד ומאוזכרים באתר ככאלה.  תכנים אשר ניכתבו ע"י צוות מערכת האתר נס-ציונה או למענו מחוייב באישור בכתב בטרם הצגתו באתר אחר ואיזכורים נכונים.  אם ברצונכם שלא להופיע באתר - כיתבו לנו! - אנו מכבדים את זכויותיכם.