נס ציונה - הפורטל
נס ציונה אודותינו חדשות כתבות עסקים לוחות ארועים חוגים פורום יצירת קשר
קטגוריה:  תחום:  טקסט חופשי:   
יום שישי, ו' סיון תש"פ, 29 מאי 2020, 22:34   הוסף למועדפים הפוך לדף הבית
שם משתמש / אימייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
כניסה לבעל עסק

הזינו את כתובת האימייל שלכם לקבלת עידכונים שוטפים,הפתעות ומבצעים

חדשות נס-ציונה אירועים ופעילויות ספורט חברה וקהילה
תרבות ופנאי עסקים מקומיים כתבות הגולשים שונות ומבצעים

שימושים קולינאריים בשבבי עץ

כתב/ת: מערכת האתר

עודכן בתאריך: 1/11/2018

קיימות טכניקות שונות להכנת בשרים וסוגי מזונות אחרים ואחת  מהם היא באמצעות עישון. עישון נעשה בעיקר במעשנות ובתנורי עישון שבנויים בטכניקה מיוחדת ואשר בהם העישון נעשה בצורה האופטימאלית ביותר. את העישון ניתן לעשות באמצעות, שבבי עץ שמופקים מעצים מיוחדים. שימור יין נעשה באמצעות חביות העשויות מעץ אלון. לאחר שאלו התרוקנו לא ניתן להשתמש בהן שנית לאחסון יין. אולם, בעץ שמרכיב חביות אלו ניתן להשתמש למטרות שונות שאחת מהן הינה עישון. את החביות חותכים ומרסקים ומייצרים מהם שבבי עץ קטנים. השילוב של העץ האיכותי הזה יחד עם ארומת היין שדבקה בו לאורך שנים הופכות את השבבים לחומר גלם מעולה לעישון.

איזה מזון מעשנים?

הבשר שמונח במעשנות סופג לתוכו את עשן העץ המיוחד הזה וכך הוא הופך לבשר מעושן משובח. נתחי בשר שונים דוגמת אנטרקוט מתאימים לעישון. ניתן לעשן גם דגים נבחרים שחלקם הוא דגי ים ואחרים דגי מים מתוקים. סלמון, למשל הינו דג שבשרו עסיסי והינו מתאים ביותר לעישון. ניתן לעשן גם סוגי גבינות מובחרות קשות אותם מעשנים בתהליך עישון קר. כל המזונות הלל הופכים בן רגע ולאחר התהליך למעדני גורמה טעימים. שבבי עץ אלו הינם טבעיים ואינם מכילים כימיקלים, דבקים או תוספים שונים. נעשה בהם שימוש לאחסון מזון והם טבעיים לחלוטין.

תהליך העישון

תהליך העישון הינו ייחודי. השבבים מגיעים בתוך אריזת פטנט וכל מה  שצריך זה לנקב שלושה חורים בצידי האריזה כדי לאפשר לעשן להגיח החוצה באיטיות. אי אפשר להניח את השבבים חשופים על הפחמים הבוערים או מעל מבער או גוף חימום אחר מאחר ותיווצר עננת עשן חריפה והשבבים יישרפו. שריפה מהירה של שבבים מעץ מחטיאה את המטרה. הרעיון שעומד מאחרי טכניקת העישון הוא חשיפת מזון איטית לעשן. העשן אמור לחדור לתוך המרקם במשך זמן רב. הביצוע פשוט מאוד. את  האריזה המיוחדת יש להניח על הגחלים ללא הרטבתה או הבערתה. כך, עשן עדין וארומאטי בכמות המתאימה והמספקת יעלה ממנה ויכסה את המזון. משך העישון תלוי בסוג המזון, במכשיר העישון ועוד.

סוגי עישון

ניתן להבחין בעישון חם ועישון קר. עישון חם נעשה בטמפרטורות של בין 80 ל120 מעלות והוא מתאים מאוד לבשר ודגים. עישון קר מתאים לשניהם אבל גם לגבינות מיוחדות. כאן מזרימים את העשן שנמצא בטמפרטורת הסביבה וכאשר אינו כבר חם. ניתן לעשן גבינות גם בטמפרטורה מעט גבוהה יותר מזו של הסביבה ואז נוצר תהליך של בישול הגבינות שמשביח את טעמן. שבבי עץ אלו מתאימים גם לשימוש בגריל או במנגל. המטרה כאן אינה הפיכת המזון למעושן אלא צלייה איכותית  שתשביח אותו. היא מושגת על ידי ההרכב המיוחד ממנו עשויים השבבים. את חבילת השבבים הארוזה מניחים על הגחלים הלוחשות במנגל. בגריל  הגז יש להניחה   במגירה המתאימה או מעל למבער.

   
בניית אתרים  | חנות וירטואלית  | לימודים בנס ציונה  | יחסי ציבור  | עורכי דין  | חברת קידום אתרים בגוגל  | חוקר פרטי במרכז
  תוצאות חיפוש מתוך האתר נס-ציונה www.ness-ziona.co.il
נבנה על ידי EKDESIGN

 © כל הזכויות שמורות לאתר נס-ציונה, חברת אי.קיי.דיזיין בניית אתרי הכרויות ו קידום אתרים.   הזכויות לחלק מהתכנים, לתקצירי התכנים ולתמונות המופיעים באתר שייכים לבעליהם החוקיים וביניהם: וואלה, נענע, YNET, NRG, ספורט 5, גלובס, The Marker, תפוז, הארץ Online, עכבר העיר, rest, ועוד ומאוזכרים באתר ככאלה.  תכנים אשר ניכתבו ע"י צוות מערכת האתר נס-ציונה או למענו מחוייב באישור בכתב בטרם הצגתו באתר אחר ואיזכורים נכונים.  אם ברצונכם שלא להופיע באתר - כיתבו לנו! - אנו מכבדים את זכויותיכם.